Paragraph
Contract
Business
Compliance
PRW Consulting GmbH

PRW | COMPLIANCE | AVG

PRW Consulting GmbH met vestigingen in München, Kaiserslautern en Den Haag staat sinds 2002 voor managing compliance. De betrouwbare uitvoering en voortdurende ondersteuning van onze cliënten in het kader van de AVG) heeft zich daarbij tot één van onze speerpunten ontwikkeld.

Onze functionarissen voor gegevensbescherming zijn specialisten en werken samen in een team met juristen, IT-juristen en IT-experts. Wij zijn geen Leonardo da Vinci. Daarom werken wij intern altijd in een team, omdat wij geloven dat wetten die technische, organisatorische en juridische vaardigheden vereisen in tijden van het zoeken van rechtszekerheid, gemeenschappelijk en interdisciplinair of door universele genieën in de praktijk moeten worden geïmplementeerd.

Momenteel is ondersteuning van juristen nodig, omdat voor de AVG verklarende en verhelderende jurisprudentie nog moet ontstaan. Tot dat moment is juridische subsumptie gewenst. Ongetwijfeld het domein van juristen. Een goed opgestelde overeenkomst voor gegevensverwerking voor multi-hybride omgevingen met gebruik van clouddiensten en buitenlands recht, is nu nog een grote uitdaging voor niet-juristen. Ooit zullen er voor bijna alles in de nieuwe gegevensbeschermingswetten voorbeelden zijn. Dan verandert de kijk op de skill-structuur van de functionarissen voor gegevensbescherming (misschien).

Uitsluitend omwille van de betere leesbaarheid wordt afgezien van het gebruik van de genderspecifieke taalvorm. De hier overal gebruikte mannelijke vorm geldt plaatsvervangend voor alle drie de gendervormen (v/m/d) van de Personenstandgesetz (Duitse wet inzake de burgerlijke stand).